"Real kampt nog steeds met 541 miljoen euro schuld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
"Real kampt nog steeds met 541 miljoen euro schuld"
Foto: © SC

Florentino Perez liet vorige maand met de nodige trots optekenen dat Real Madrid erin geslaagd is om haar schuld serieus terug te dringen. Toch is er serieuze kanttekening aan dat verhaal. "De schuld van de club bedraagt nog steeds 541 miljoen euro."

Een dikke maand geleden stak Florentino Perez een volledige kip - één pluimtje was veel te weinig - op zijn hoed. De voorzitter van Real Madrid liet toen weten dat de club erin geslaagd was om de schuld van de club terug te dringen naar een slordige 91 miljoen euro. Carlos Mendoza laat in AS echter optekenen dat de preses de situatie te rooskleurig voorstelt.

“De schuld van de club bedraagt nog steeds 541 miljoen euro”, aldus de voorzitter van de Madrileense supportersfederatie. “Hoe Perez dan aan zijn bedrag komt? Florentino telt enkel de schulden aan de banken op, maar in werkelijkheid wachten ook nog een pak spelers, clubs, overheden en leveranciers op hun geld.”

Mendoza wil de alarmbel niet luiden, maar roept toch op tot actie. “We zijn dan misschien wel de club met de grootste inkomsten, maar we geven ook veel te veel uit. Perez heeft de voorbije seizoenen 800 miljoen euro aan spelers uitgegeven. Eén titel en één beker is in dat opzicht veel te weinig rendement.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties