Scheiden de toppers zich nog meer af in tweede klasse?

Scheiden de toppers zich nog meer af in tweede klasse?
Foto: © SC

In tweede klasse is er een serieuze spalt tussen de top-6 en de rest van de competitie. Dat verschil kan enkel groter worden na speeldag 11.

Door Aernout Van Lindt

Eupen heeft een prijsje binnen met de eerste periodetitel en kan nu zonder al te veel zorgen spelen. In een thuiswedstrijd tegen Tubeke moet dat dan ook drie punten opleveren.

Hetzelfde mogen we eigenlijk verwachten van de rest van de top-4: Moeskroen mag het thuis opnemen tegen Lommel, al een heel seizoen in het sukkelstraatje; Sint-Truiden mag zondag hetzelfde gaan doen op het veld van het evenzeer geplaagde Eendracht Aalst.

Derby van de kempen

Ook Westerlo zou de drie punten wel eens kunnen halen, in de altijd speciale derby van de Kempen. Daar zal veel volk zijn, onder anderen Servais Verherstraeten. 

En Antwerp? Wel, zij moeten thuis aan de bak tegen de revelatie van het seizoen: RWDM Brussels. Op dit moment staan beide teams een puntje uit elkaar, respectievelijk op plekken 5 en 6. Kan Antwerp de kloof tussen de top-5 en de rest nog groter maken?

Wedstrijdoverzicht:

Eupen - Tubeke
Moeskroen - Lommel
Aalst - STVV (zondag)
Dessel Sport - Westerlo
Geel - Wezet
Antwerp - RWDM Brussels
WS Brussels - Boussu Dour (zondag)
Hoogstraten - Roeselare
Heist - Virton

Houdt Antwerp de punten thuis? Gok er op via onze partner. Uw gratis bonus van 60 euro kan al 105 euro bij een overwinning van Antwerp. Als RWDM Brussels wint, dan gaat u met 285 euro naar huis. Maak dus een gokje via UNIBET.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties