Jacobs: "Punten komen niet uit de lucht vallen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Jacobs: "Punten komen niet uit de lucht vallen"
Foto: © SC

Ariël Jacobs moet met Valenciennes het behoud in de Franse Ligue 1 bewerkstelligen. De oefenmeester beseft maar al te goed dat hem een zware opdracht wacht. "Punten komen niet zomaar uit de lucht vallen."

Eerder vandaag werd Ariël Jacobs voorgesteld als nieuwe T1 van Valenciennes. De Noord-Franse club – die momenteel de rode lantaarn draagt in de Ligue 1 – sprokkelde de voorbije weken amper vier puntjes. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

De keuze van Jacobs is dan ook enigszins verrassend te noemen. De voorbije seizoenen streed de 60-jarige coach met RSC Anderlecht en FC Kopenhagen mee om de prijzen. “Het trainingscentrum en het stadion speelden mee in mijn beslissing om voor Valenciennes te kiezen.”

Modern stadion of niet: er wacht Jacobs een bittere degradatiestrijd. Valenciennes puurde amper vier puntjes uit negen wedstrijden. “In zo’n situatie heb je natuurlijk eerst en vooral punten nodig”, aldus Jacobs in Het Nieuwsblad. “Maar die komen niet zomaar uit de lucht vallen.”

De Brusselaar tekende een contract voor twee seizoenen in Noord-Frankrijk. Bovendien bevat de overeenkomst een optie op een bijkomende jaargang. “Ik zie de duur van mijn contract als een teken van vertrouwen. Maar ik zal nu eerst en vooral moeten presteren met Valenciennes.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties