WK vriendschappelijk: Brazilië doet het zuinig, Japan kan weer niet winnen

Joris De Wolf

Op heel wat plaatsen valt er vanavond de beslissing wie er naar het WK mag, wie barrages speelt en wie deze zomer het WK in Brazilië op televisie mag volgen. Er werden vandaag ook al drie oefenwedstrijden afgewerkt.

Brazilië – Zambia: 2-0

Brazilië blijft de overwinningen opstapelen. In een vriendschappelijke wedstrijd in het Vogelneststadion in Peking wonnen de troepen van Luis Felipe Scolari met 2-0 van Zambia. Een magere overwinning voor de Brazilianen.

Het was wachten tot de tweede helft op het eerste doelpunt. Chelsea-middenvelder Oscar maakte er rond het uur op aangeven van Paulinho 1-0 van. Vijf minuten later verdubbelde Dedé de score. Verder kwam de Seleção niet. Een al bij al pover resultaat tegen de nummer 71 op de FIFA-ranking

Wit-Rusland – Japan: 1-0

WK-ganger Japan gaat al voor de twee keer achtereen de boot in tegen een Europese tegenstander. Deze keer was Wit-Rusland te sterk voor Standard-keeper Kawashima en co. De Japanners komen in november naar België voor een oefenwedstrijd tegen onze Rode Duivels.

Wit-Rusland kwam vlak voor het einde van de eerste helft op voorsprong via Tigorev. De Japanners konden daar niets meer tegenover zetten, waardoor ze opnieuw met legen handen huiswaarts worden gestuurd.

Zuid-Korea – Mali: 3-1

In een vriendschappelijk wedstrijd nam Zuid-Korea de maat van Mali. De Zuid-Koreanen waren al zeker van een ticketje naar Brazilië en werkten de voorbije week twee oefenwedstrijden af. De eerste wedstrijd werd verloren tegen Brazilië, nu konden ze de punten wel thuis houden.

De match begon nochtans dramatisch voor Zuid-Korea. Na 25 minuten stond het 0-1 achter. Nog voor de rust kwamen ze opnieuw op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Ja-Cheol Koo. Kort na de pauze legden Heung-Min Son en Bo-Kyung Kim de wedstrijd in een definitieve plooi.