Interview Canesin: "Op het WK supporter ik even hard voor België. Of toch bijna..."

Canesin: "Op het WK supporter ik even hard voor België. Of toch bijna..."
Foto: © SC

Het WK wordt volgend jaar georganiseerd in Brazilië. In onze competitie spelen er een paar Brazilianen die met ongeduld uitkijken naar volgende zomer. De waarschijnlijk best geïntegreerde van allemaal is Fernando Canesin: "Ik supporter voor België volgende zomer", aldus Canesin.

Canesin stuurde ons afgelopen zaterdag een sms'je: "Heb thuis naar de Rode Duivels gekeken. Wow, sterke ploeg en proficiat", schreef hij. Canesin is op vier jaar tijd dan ook half Belg geworden, spreekt in die tijd ook perfect Frans en heeft het land omhelsd als zijn tweede vaderland.

"Als België zo blijft spelen en zelfs nog progressie maakt, gaan ze een rol van betekenis spelen op het WK", knikt Canesin in gesprek met Voetbalkrant.com. De Braziliaan is van plan om volgende zomer alvast er bij te zijn op het WK. Als toeschouwer welteverstaan. "Ik hoop het in ieder geval. Ik denk dat ik wel vakantie zal hebben dan. Weet je, Frankrijk heeft zijn thuisbasis in mijn dorp: Ribeirao Preto in Sao Paulo. Daar wil ik wel een kijkje gaan nemen."

"Je gaat je ogen uitkijken aan die stadions in Brazilië"

Volgens Canesin - die al een kijkje ging nemen in zijn thuisland - wordt het een geweldig WK. "Iedereen leeft er nu al naartoe. Een WK in Brazilië is ook een beetje alsof het voetbal thuiskomt hé", lacht hij. "Alle Brazilianen hopen dat Brazilië kampioen wordt in eigen land. Dan ga je pas eens een volksfeest zien. De verbouwing en bouw van de stadions is in een stroomversnelling gekomen. En eerlijk waar, je gaat je ogen uitkijken. Ze gaan prachtig worden. Hetzelfde niveau als in Engeland."

De ogen van Canesin fonkelen als hij over Brazilië spreekt, maar merkwaardig genoeg fonkelen ze bijna even hard als België ter sprake komt. "Dit is ook mijn land. Ik heb mijn eerste kansen hier gekregen en ik vind het hier geweldig. Volgende zomer supporter ik even hard voor de Rode Duivels. Of toch bijna... (lacht). Ik heb ook nog redelijk veel contact met Romelu (Lukaku). En toen ik nog bij Anderlecht speelde zag ik de Rode Duivels wel veel als ze daar trainden. Allemaal leuke jongens in de kleedkamer ondanks dat het vedetten zijn."

"Jullie kunnen echt ver geraken. Geloof mij, er zijn geen vijf ploegen sterker dan de Rode Duivels. Jullie mogen de halve finale zeker ambiëren. Het is genieten om naar België te kijken. Die jongens spelen ook allemaal in een grote competitie en gaan op een jaar tijd nog meer progressie maken. Brazilië gaat België met open armen ontvangen." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties