Mertens: "Stap van Eindhoven naar Napels groot"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Mertens: "Stap van Eindhoven naar Napels groot"
Foto: © SC

Dries Mertens moest de voorbije dagen vanop de bank toekijken hoe de Rode Duivels een WK-ticket binnen haalden. De flankaanvaller koos in het tussenseizoen voor een transfer naar de Serie A en lijkt sindsdien uit beeld. "Maar ik beklaag me niets."

Afgelopen zomer pakte Dries Mertens zijn hebben en houden en verscheepte het naar Italië. De flankaanvaller verliet immers PSV Eindhoven voor SSC Napoli. Een keuze die vandaag nog steeds in vraag wordt gesteld. Mertens heeft geen basisplaats bij de blauwhemden en lijkt ook bij de nationale ploeg (eventjes) uit beeld verdwenen. Marc Wilmots kiest immers andere namen in zijn basiself.

“Ik ben nochtans honderd procent tevreden”, vertelt de 20-voudige Rode Duivel in Voetbal International. “Ik lees ook dat heel wat mensen twijfels hebben bij mijn keuze, maar ik leer dagelijks bij. Gonzalo Higuain, José Callejon en Marek Hamsik zorgen ervoor dat ik enkele stappen heb kunnen maken.”

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht vraagt dan ook een beetje tijd om zijn draai te vinden bij Partenopei. “Ik geef toe dat de stap van Eindhoven naar Napels groot is. Er is tijd nodig om te wennen aan de Italiaanse manier van voetballen. Ik raad trouwens iedereen die naar Italië trekt aan om eerst een cursus Italiaans te volgen.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties