Vossen blijft hopen op WK: "Er kan nog heel veel gebeuren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 35 reacties
Vossen blijft hopen op WK: "Er kan nog heel veel gebeuren"
Foto: © SC

Marc Wilmots gaf onlangs aan dat zijn kern voor het WK in Brazilië voor 90% vastligt. Dat is slecht nieuws voor Jelle Vossen, die tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijden naast een selectie greep. Toch blijft de aanvoerder van KRC Genk strijdvaardig.

Vossen heeft het ondertussen allemaal een plaats kunnen geven, maar blijft het nog steeds jammer vinden dat hij momenteel niet tot de kern van de Rode Duivels behoort. “Het is niet aan mij om te zeggen of ik een selectie al dan niet verdien. Maar naast mijn statistieken van de laatste drie à vier jaar kan toch niemand kijken”, begint de spits in Het Belang van Limburg.

"Als ik die cijfers tien jaar geleden kon voorleggen, dan stond ik in de ploeg"

De aanvaller moet bij de nationale ploeg opboksen tegen jongens als Benteke en Lukaku, niet de minsten.“Als je diezelfde cijfers pakweg tien jaar geleden kon voorleggen, dan had je gegarandeerd een basisplaats. Dat zegt veel meer over de kwaliteiten van de huidige selectie van Wilmots, dan over mezelf.”

Toch blijft Vossen dromen van het wereldkampioenschap in Brazilië. “Ik kan alleen maar mijn verschrikkelijke best doen bij Genk. In vergelijking met andere kandidaat-Rode Duivels heb ik het voordeel dat ik altijd speel en belangrijke doelpunten maak voor mijn club. Het WK wordt pas binnen acht maanden gespeeld. In die tijd kan er nog heel veel gebeuren. Ik maak me er daarom ook niet te druk om”, besluit de Limburgse goaltjesdief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties