Wie vonden jullie de beste Rode Duivel tijdens de WK-kwalificatiecampagne?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Wie vonden jullie de beste Rode Duivel tijdens de WK-kwalificatiecampagne?
Foto: © SC

De Rode Duivels maken zich op om volgend kalenderjaar te stunten op het wereldkampioenschap in Brazilië. Enkele dagen geleden vroegen we onze lezers om te stemmen op dé Rode Duivel die het verschil maakte in de WK-kwalificatiecampagne. And the winner is…

Door Cédric De Volder

De strijd was alvast ongemeen spannend. Geen enkele Rode Duivel kreeg de stem van de meerderheid. Meer zelfs: het verschil tussen het nummer één en het nummer twee bedraagt amper 0,24 procent.

Onze lezers verkozen Axel Witsel tot ‘Beste Rode Duivel van de WK-kwalificatiecampagne’. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg kreeg 40,71 procent van de stemmen achter zijn naam. De naam van de voormalige sterkhouder van de Rouches is ook onbetwistbaar in de nationale ploeg. Marc Wilmots schrijft zijn naam als één van de eerste op het wedstrijdblad.

De zilveren plak trekt dan weer richting Londen. Kevin De Bruyne kroonde zich de voorbije maanden tot topschutter van de Rode Duivels. De Oost-Vlaming ontplofte bij de nationale ploeg, maar kan vooralsnog zijn stempel niet drukken bij Chelsea. Onze lezers – of althans 40,47 procent ervan - zijn er alvast van overtuigd dat De Bruyne zijn slag wel zal trekken onder José Mourinho.

Het podium wordt dan weer vervolledigd door Thibaut Courtois. Onze nummer één was goed voor enkele mirakelreddingen. Vooral de save in de beginfase van de partij in Servië bleek achteraf van cruciaal belang. Ondertussen staat de doelman van Atlético Madrid met stip genoteerd om Victor Valdes op te volgen bij FC Barcelona.

Verder kreeg Vincent Kompant zo’n drie procent van de stemmen achter zijn naam, terwijl Marouane Fellaini en Romelu Lukaku het met een schamel procentje moeten doen. Opvallend: de rol van de aanvaller van Everton wordt hoger ingeschat dan die van Christian Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties