Preud'homme over situatie Tchité: "Volgende week beslissing nemen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Preud'homme over situatie Tchité: "Volgende week beslissing nemen"
Foto: © SC

Het gonst van de geruchten omtrent een mogelijke terugkeer van Mémé Tchité in de blauw-zwarte wedstrijdkern. Maar hoe zit het precies met de situatie van de aanvaller? Voetbalkrant.com vroeg het Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel.

Cédric De Volder in Brugge

Mémé Tchité werd enkele maanden geleden door Juan Carlos Garrido naar de B-kern verwezen. De aanvaller – die door de grote poort werd binnengehaald door Georges Leekens – kwijnde weg tussen de jonge talenten en leek op weg naar een nieuwe club. In het tussenseizoen verzuurde de relatie tussen de spits en Club Brugge en bleef Tchité verrassend op post.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Tchité toont eindelijk opnieuw zin om Club van doelpunten te voorzien. Michel Preud’homme is alvast tevreden met de inzet. Als het van de Luikenaar zou afhangen, was de man met de vele paspoorten nu al opnieuw van de partij. Al zegt de voormalige oefenmeester van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente dat niet met zoveel woorden.

"Voorlopig nog geen knopen doorgehakt"

“Ik heb een goed gesprek gehad met Mémé”, aldus Preud’homme. “Het is de bedoeling om in de loop van volgende week een beslissing te nemen. Ik moet nog eens samenzitten met bestuur om de mogelijkheden te bekijken. Voorlopig zijn er echter nog geen knopen doorgehakt.”

Het schoentje knelt momenteel in de bestuurskamer. De West-Vlamingen zijn immers niet opgezet met de manier waarop Tchité tijdens de zomermercato het been stijf hield. Zijn makelaar liet destijds bovendien weten dat de aanvaller niet noodzakelijk weg wil. “Hij heeft een goedbetaald contract bij Club”, klonk het toen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties