Interview Skúlason niet verrast door barrageplaats: "Talent was er altijd in IJsland"

Skúlason niet verrast door barrageplaats: "Talent was er altijd in IJsland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olafur Skúlason heeft zich met IJsland weten te plaatsen voor de barrages van de WK-kwalificatie. De verdedigende middenvelder van Zulte Waregem zelf is niet helemaal verrast door de goede prestaties van zijn land.

Door Aernout Van Lindt

"We hebben altijd al talent gehad in IJsland. Het verrast me niet, want bij de jeugd hadden we al goede generaties. Nu is de U21-lichting ook goed bezig in de EK-voorrondes. Het is heel leuk dat er wat publiciteit is voor ons land. Het geeft ook een geweldige boost aan ons en het is gewoon heel spannend voor ons land", aldus Skúlason tegen Voetbalkrant.com.

Waarom is het dan deze keer wel gelukt om de barrages te halen?

"We hebben nu enkele topspelers, die bij Tottenham of de top van Nederland spelen. Ook is de infrastructuur verbeterd. Eigenlijk is de hele voetbalbond geprofessionaliseerd. We hebben bovendien nu ook een trainer (Lagerback) die het allemaal al eens heeft meegemaakt: hij ging al naar het WK met Zweden en Nigeria."

Wat is de magie van dit IJsland?"

"Het is een groep jeugdige spelers die verbeteren en een steile weg omhoog afleggen, samen met een aantal mensen met veel ervaring. Het is een goede mix en de sfeer is fantastisch binnen de groep. Qua beleving zit het niet ver van hoe Zulte Waregem aanvoelt."

Hoe is de wedstrijd in Noorwegen beleefd in IJsland?

"Iedereen zat aan de tv gekluisterd. Het hele land volgt het nu. Het zou ongelooflijk zijn moesten we ons ook effectief gaan plaatsen, maar we zijn er nog niet. Maandag kennen we onze tegenstander."

Welk land zie je het liefste uit de trommel komen?

"Een echte favoriet heb ik niet. Ik hoop vooral dat het Portugal niet wordt. Zij zijn een heel sterk team en dat moeten we vermijden. Tegen de drie andere ploegen zijn we ook de underdog, maar kunnen we onze kansen misschien nemen. Zeker thuis moeten we er kunnen staan, de voetbalbond is al voorbereidingen aan het treffen om de match in de beste omstandigheden af te werken. Het kan al vriezen of sneeuwen in IJsland in november namelijk."

Is de underdogpositie een goede uitgangspositie?

"Zeker, we weten wat het is. We kunnen die underdogpositie zeker in ons voordeel gebruiken. We moeten ons er klaar voor maken en dan zo goed mogelijk spelen. Dan is er misschien iets mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties