Reactie Ruytinx: "Nooit verloren als we moésten winnen"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Ruytinx: "Nooit verloren als we moésten winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Ruytinx opende voor OHL de score tegen Waasland-Beveren en klapte met de 3-1 definitief de boeken dicht. De 33-jarige spits speelde dus opnieuw een bepalende rol bij de Leuvenaars, die nog maar eens wonnen als het er echt toe deed.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

OHL en Waasland-Beveren kennen elkaar door en door, meermaals waren hun duels doorslaggevend voor het verdere competitieverloop. Zeker bij OHL, dat de rush naar de titel in tweede klasse drie jaar geleden inzette door de Waaslanders op Den Dreef met 3-1 te verslaan. Vorig seizoen werd na een fles competitiebegin met 5-2 gewonnen van de Wase fusieploeg, de aanzet tot de 15 op 15 waar ze in Leuven nog altijd mee pronken.

Tien jaar

Als toetje werd op de Freethiel ook nog de finale van play-off II afgedwongen. Een kopbal van Bjorn Ruytinx bracht de beslissing, iets wat de 33-jarige stormram in deze zespuntenmatch nog eens overdeed. Eerst door de bal met het hoofd voorbij Coosemans in de verste hoek te plaatsen, in de tweede helft door een Waas geschenk in dank aan te nemen en de 3-1 binnen te schuiven. "Ik zit hier al tien jaar, tijdens die hele periode hebben we nog nooit een wedstrijd verloren die we moésten winnen", blikte El Toro terug.

Vader

Ruytinx zit nu al aan zijn vierde competitietreffer, tussendoor deed hij ook nog tweedeklasser Visé in de beker de das om. "Het loopt inderdaad uitstekend, voor een uur althans. Door amper te spelen had ik eigenlijk geen voorbereiding op dit seizoen, zodat na zestig minuten het vat dan ook leeg is. Nu komt het erop aan een hele wedstrijd hetzelfde niveau te halen", aldus de Leuvense sterkhouder, die er na dit seizoen zeker nog een jaartje wil bijdoen.
"Hopelijk komt hierover snel duidelijkheid en moet ik dus niet tot op het allerlaatste moment wachten. Ik bewijs immers dat ik ook in dit elftal van nut kan zijn, net als in de kleedkamer. Ik word door de maats een beetje als een vader aangezien, maar ik voel me uiteraard niet als hun vader", grijnsde hij.

Beste transfer

De Halenaar zou eigenlijk het vuile werk moeten opknappen voor aanwinst Jovan Kostovski, maar momenteel zijn de rollen omgekeerd. "Jovan werkte zich opnieuw te pletter, ik plukte daar de vruchten van", klonk het. "Maar ik ben er zeker van dat hij binnenkort zelf zal scoren. Het klikte meteen tussen ons. Kostovski is de echte vervanger van Chuka (nu bij het Roemeense Cluj, red), hij is misschien wel de beste transfer dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties