Allijns: "Wij moeten play-off I ambiëren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Allijns: "Wij moeten play-off I ambiëren"
Foto: © SC

KV Kortrijk staat na elf speeldagen op een knappe zesde plaats. De West- Vlamingen ontzeggen AA Gent en Lokeren op dit moment dus de toegang tot play-off I. Voorzitter Joseph Allijns schrijft het succes toe aan meerdere zaken. "Maar boven alles staat er een hechte spelersgroep."

Door Timothy Collard

Kortrijk maakte al een goede start door, maar dankzij de overwinningen tegen Anderlecht en Club Brugge oogt het natuurlijk nog wat mooier. “Het is altijd mooi meegenomen als je kan winnen tegen een op papier sterkere tegenstander. Het is niet iets dat ieder jaar lukt, al beschikken we wel over prima thuisstatistieken tegen Club", aldus Allijns aan Voetbalkrant.com.

"Hein zet natuurlijk de lijnen uit, maar hij doet het niet alleen"

Aan wat heeft Kortrijk het nu precies te danken dat het toch opnieuw tussen de grote jongens staat? “Dat is aan meerdere zaken toe te schrijven. Er staat een zeer hechte spelersgroep: de vriendschap is groot en ze maken ontzettend veel plezier. De sfeer is top en in mijn ogen is dat toch heel bepalend voor de resultaten.”

Die spelersgroep staat onder leiding van Hein Vanhaezebrouck en zijn technische staf. De 49-jarige oefenmeester speelt het toch maar weer klaar met de middelen die hij ter beschikking heeft. “Hein zet natuurlijk de lijnen uit, maar ik wil toch nog eens benadrukken dat ook daar een groep mensen klaar staat. Je hebt bijvoorbeeld de keeperstrainer, de assistenten, de revalidatietrainer en noem maar op.”

"We liggen op schema om play-off I te halen"

Allijns weet dat hij met Vanhaezebrouck een coach heeft die een duidelijke visie heeft en weet waar hij mee bezig is. Dan moet een plekje in play-off I toch de doelstelling zijn? “We moeten die top-zes zeker ambiëren, dat klopt. We hebben al tegen verschillende toppers gespeeld en liggen nog altijd op schema om play-off I te halen. Maar er liggen nog een aantal ploegen op de loer zoals Gent, Lokeren, Charleroi en KV Mechelen.”

Tot slot vroegen we aan de voorzitter van De Kerels nog waarom hij niet uitbundig vierde bij de goals van zijn team tegen blauw-zwart. “Mijn tevredenheid was groot bij de doelpunten, maar ik heb enorm veel respect voor mijn collega-voorzitters. Ik wil dan ook niet provoceren door te gaan juichen bij ieder doelpunt. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties