"I am Zlatan, I am the best and you are shit"

"I am Zlatan, I am the best and you are shit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie Belgen, Wesley Sonck, Tom Soetaers en Jelle Van Damme, speelden nog samen met wereldster Zlatan Ibrahimovic. Het mag duidelijk zijn (als het dat al niet was): De Zweed die vanavond in Anderlecht zijn kunsten toont is een vreemde vogel.

Tom Soetaers kon alvast geen hoogte krijgen van de Zweed. "De ene dag zei hij vriendelijk goedendag, de andere dag kon hij je aankijken alsof je een wildvreemde was", aldus Soetaers in Het Laatste Nieuws. Hij herinnert zich ook een clash met Van der Vaart. "Ibrahimovic zei: 'Als je voor mij kiest en niet voor Rafael winnen we en zal ik twee keer scoren.' We wonnen met 2-0 en Zlatan scoorde de twee goals waaronder die beroemde slalom."

Naar zijn eigen ploegmaats toe kon hij erg hard zijn. "Ibrahimovic kon enorm bot zijn. Als je center niet goed was, zei hij niet 'volgende keer beter' maar wel 'heb je er geen zin in of zo?' Zijn humeur was recht evenredig met zijn prestaties: we moésten niet winnen, als hij maar had gescoord. Dan was het van 'I am Zlatan, I am the best and you are shit.'"

Ook Wesley Sonck speelde in dat seizoen samen met Ibracadabra bij Ajax. Hij mocht zelfs zijn Porsche lenen. "Ik moest een keer in Brussel zijn en zei om te lachen: 'Zlatan, geef me de sleutels van je Porsche eens.' Hij zei: 'Oké, alsjeblieft', waarop ik de rit Amsterdam-Brussel-Amsterdam met zijn auto mocht maken."

Schietgebedjes in de Porsche

Volgens Sonck is hij niet arrogant. "Als je hem met respect behandelt, doet hij hetzelfde met jou. Dat hij arrogant overkomt? Ik noem dat bewust zijn van je kwaliteiten." Ook Jelle Van Damme speelde samen met de Zweed en ook hij heeft een anekdote over diens Porsche.

"Trabelsi zat vooraan naast Zlatan en ik achteraan. Zlatan ging steeds sneller in hartje Amsterdam. Ik was niet op mijn gemak, maar Trabelsi ging helemaal door het lint. Die zat de hele tijd te bidden. Zlatan vond het geestig en reed steeds harder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties