Kums: "Best de drie punten pakken"

Kums: "Best de drie punten pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem neemt het morgenavond op in Jan Breydel tegen Maribor. Voor beide teams lijkt het al een beetje de match van de laatste kans, al hoeft een gelijkspel nog geen drama te zijn.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Als we morgen zouden gelijkspelen, kunnen we ook nog meedoen voor de prijzen in deze groep. Maar als je 1 op 6 hebt in je eerste twee wedstrijden, dan moet je er in gaan om te winnen. 4 op 9 zou goed zijn, dus het is best dat we de drie punten pakken."

De wedstrijd van donderdag zal vermoedelijk opener zijn dan die in Cercle Brugge dit weekend, ook op Jan Breydel: "Misschien is het maar beter dat zij ook zullen willen winnen en er voor willen gaan. Op die manier komt er misschien wat ruimte. Een andere wedstrijd zal het in ieder geval zijn", aldus Kums.

"In Europa geen gemakkelijke wedstrijden"

Toch verwacht Kums niet meteen een makkelijke wedstrijd: "We zullen geconcentreerd moeten zijn. We moeten scherp aan de wedstrijd beginnen en tonen dat we een goede ploeg zijn. Dat kan zeker als iedereen zijn taak naar behoren weet uit te voeren morgen."

"Maar in Europa zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Maribor is zeker geen zwakke ploeg. We zullen als een sterk collectief moeten spelen. We moeten het de hele match proberen volhouden en als een sterk blok blijen spelen, niet uit positie lopen."

Over Maribor zelf weet Kums niet al te veel: "Ik weet dat ze vorig jaar kampioen waren. We zullen de beelden nog wel zien, veel ken ik nog niet van het team."

Morgenvroeg kan u hier nog een reactie lezen van Francky Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties