Gillet: "Aanvoerderschap brengt geen druk mee"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Gillet: "Aanvoerderschap brengt geen druk mee"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet lag de voorbije weken onder de vuur bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel leek wel verlamd sinds hij het aanvoerderschap erfde van Lucas Biglia. "Ik ken het huis nochtans goed genoeg", weerlegt de flankverdediger.

Door Cédric De Volder

Het vertrek van onder anderen Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic en Lucas Biglia zorgde voor een leemte bij RSC Anderlecht. Vooral in de vestiaire lijkt er geen nieuwe leider te zijn opgestaan. Guillaume Gillet erfde dan wel de aanvoerdersband van Biglia, maar kan vooralsnog niet overtuigen. Doet dat extra stukje stof met de Rode Duivel wat een regenboogtrui met Philippe Gilbert deed?

De Luikenaar lijkt het de voorbije weken te hebben verkorven bij het paars-witte publiek. John van den Brom gaf voor de wedstrijd bij RAEC Mons alvast de voorkeur aan Chancel Mbemba op de rechtsbackpositie. Gillet keerde dan weer terug op het middenveld in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

"Ik ken het huis goed genoeg"

“Het aanvoerderschap van Anderlecht legt geen extra druk op mijn schouders”, legt Gillet uit aan Voetbalkrant.com. “Ik ken het huis goed genoeg om te weten waarop ik moet inspelen. Bovendien heb ik de voorbije jaren tal van hoogtes en laagtes geweten in het Astridpark. Dit is niet het moment om de pedalen te verliezen.”

Allemaal goed en wel, maar ondertussen blijven de resultaten achterwege. Ook met het oog op het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië doet Gillet er beter aan om zijn niveau op te krikken. Kan de leider dan nu opstaan?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties