Spaanse sportkrant vol lof voor balveroveraar Alderweireld

Caroline Tonnelier
| 15 reacties
Spaanse sportkrant vol lof voor balveroveraar Alderweireld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld stond dinsdag tegen Austria Wien voor de tweede keer in de basis bij Atlético Madrid. De Rode Duivel maakte alvast indruk op de Spaanse sportkrant Marca.

Toby Alderweireld maakte vorig weekend tegen  Espanyol zijn debuut in de basis bij Atlético Madrid. Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen voor de rojiblancos speelde de ex-Ajacied een goede wedstrijd. Hij werd beloond met een nieuwe basisplaats in de Champions League tegen Austria Wien en in die wedstrijd maakte hij indruk.

Dief Alderweireld

Tegen de Oostenrijkers was Alderweireld een van de uitblinkers en recupereerde hij liefst 12 ballen van de tegenstander. Geen van zijn ploegmaats deed beter en vandaag kopte Marca dan ook 'Dief Alderweireld'. De Spaanse sportkrant looft de koelbloedigheid, goede balbehandeling en sereniteit van onze landgenoot. Ook coach Simeone toonde zich na de wedstrijd tevreden over de prestatie van Alderweireld. “Het harde werk levert resultaat op en dat was te zien in de prestaties van Toby en van Raúl García.”

Ondanks de goede prestaties van Alderweireld blijft het voor de Rode Duivel knokken voor een basisplaats. Met concurrenten als Miranda en Godín zijn de plaatsjes immers bijzonder duur in de Atlético-verdediging. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties