Preud'homme duidelijk: "Til niet zwaar aan foutje Ryan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Preud'homme duidelijk: "Til niet zwaar aan foutje Ryan"
Foto: © SC

Mathew Ryan ging afgelopen zondag in de fout bij het eerste doelpunt van KRC Genk. Michel Preud'homme ziet echter geen redenen om aan de doelman te twijfelen. "Hij weet zelf ook wel dat hij een foutje maakte."

Cédric De Volder in Brugge

Nog eventjes terugblikken op de topper tussen Club Brugge en KRC Genk: op slag van rust moest Mathew Ryan een schot van Ngcongca Anele lossen. Jelle Vossen was er als de kippen bij om het openingsdoelpunt tegen de netten te prikken. Gevolg: een zwaar aangeslagen doelman die na afloop de pers te woord stond.

"Ook staat van veld maakt bal moeilijk"

“Ik heb geen gesprek gevoerd met Mathew”, is Michel Preud’homme duidelijk. “Hij weet zelf ook wel dat hij een foutje maakte. Ik til er dan ook niet te zwaar aan. Wat is trouwens het nut om een doelman in zo’n gesprek te blijven herinneren aan een fout?”

De Luikenaar benadrukte bovendien dat niet alleen de Australiër schuldig was aan het tegendoelpunt. “Ook de staat van het veld zorgt ervoor dat zo’n bal moeilijk te pakken is voor een doelman. Bovendien gaan onze verdedigers ook niet vrijuit, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties