Antwerp zit voorlopig zonder stadion

Koen Donvil
| 175 reacties
Antwerp zit voorlopig zonder stadion
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De stad Antwerpen heeft besloten om de Bosuil tijdelijk te sluiten. Een verzakking in tribune 1 en het ontbreken van elektriciteitsplannen zijn de aanleiding om tot die beslissing over te gaan.

De verzakking deed zich voor tijdens de laatste thuiswedstrijd van The Great Old. Burgemeester Bart De Wever stelde een studiebureau aan om de veiligheid van het stadion te keuren. Waarnemend burgemeester Rob Van De Velde legt in Gazet van Antwerpen uit dat dit feit én ontbrekende plannen van het elektriciteitsnet de redenen zijn om over te gaan tot tijdelijke sluiting.

Frank Verhulst, veiligheidsverantwoordelijke van Antwerp, zegt dat er aan een oplossing gewerkt wordt. Van De Velde vult aan: “De plannen zouden begin volgende week al beschikbaar zijn, dan is dat al van de baan."

Het is daarom lang niet zeker dat tribune 1 geopend zal zijn voor de volgende thuiswedstrijd van het stamnummer 1, tegen WS Bruxelles op zaterdag 9 november. Er moet immers een nieuwe keuring plaatsvinden nadat de vloerplaat hersteld is. Als dat niet gebeurt voor die datum, zal tribune 1 gesloten blijven.

De sluiting komt er exact 90 jaar na de inhuldiging van de Bosuil. Op 1 november 1923 zagen 40.000 toeschouwers hoe België en Engeland 2-2 gelijkspeelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties