Overzicht Frankrijk: Jacobs pakt eerste driepunter, Lyon weet weer wat winnen is

Joris De Wolf

In de Franse competitie stonden er vandaag zes wedstrijden van de twaalfde speeldag op het menu. Ariel Jacobs won voor het eerst met Valenciennes op het veld van Ajaccio. Lyon versloeg Guingamp. Eerder op de avond speelden Rennen en Marseille 1- 1 gelijk.

Ajaccio – Valenciennes: 1-3

Valenciennes had dringend punten nodig om van die laatste plaats in de stand weg te geraken. Het waren de bezoekers die het sterkst aan de wedstrijd waren gestart. Voormalig Anderlecht-speler Grégory Pujol bracht Valenciennes op voorsprong. Valenciennes kon maar enkele minuten genieten van die voorsprong. Na een halfuur spelen maakte Mater een owngoal waardoor de bordjes opnieuw in evenwicht stonden.

Na de pauze was Valenciennes opnieuw de betere ploeg. Dossevi zette op aangeven van Pujol de bezoekers opnieuw op voorsprong. Diep in de toegevoegde tijd bezegeld opnieuw Pujol het lot van Ajaccio. Door deze overwinning springt Valenciennes over Ajaccio en Sochaux naar de 18de plaats in het klassement.

Lyon – Guingamp: 2-0

Voor het eerst in bijna anderhalve maand tijd won Olympique Lyon nog eens een competitiewedstrijd. Het werd 2-0 tegen Guingamp.

Na amper twaalf minuten spelen stond de thuisploeg al op voorsprong via Lacazette. Slechts een minuut later verdubbelde Gomis die voorsprong. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Lyon stijgt door deze overwinning naar de elfde plaats. Guingamp blijft negende.