Overzicht Turkije: Fenerbahçe wint niet zonder moeite,

In de Turkse Süper Lig stonden er vandaag twee wedstrijden van de tiende speeldag op het programma. Fenerbahçe pakte de drie punten op het veld van Bursaspor. Ryan Donk haalde het in een 'Belgisch' getint duel van Björn Vleminckx.

Bursaspor - Fenerbahçe: 2-3

Leider Fenerbahçe trok naar het veld van de nummer tien in de stand, Bursaspor. De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Na twintig minuten spelen scoorde Kiraz de openingstreffer. De bezoekers uit Istanboel konden in die eerste helft maar weinig weerwerk bieden. Bursaspor ging met een voorsprong de rust in.

Na de koffie maakte Fenerbahçe het verschil. Iets na het uur scoorde Webó de gelijkmaker. Pas in de slotfase konden Dirk Kuyt en co het verschil maken. Emenike tekende tien minuten voor affluiten voor de 1-2. Met een doelpunt van Korkaz op het einde van de wedstrijd leek de overwinning voor Fenerbahçe in kannen en kruiken. Toch maakte Bursaspor het nog spannend. Amper een minuut na de 1-3 scoorde Batalla de aansluitingstreffer. Maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Fenerbahçe blijft dus op kop in de Turkse Süper Lig.

Kayseri Erciyesspor - Kasimpasa: 0-3

Ryan Donk en co gingen op bezoek bij het geplaagde Erciyesspor van Björn Vleminckx. De blonde spits stond opnieuw in de basis nadat hij afgelopen week door de club was geschorst. De bezoekers domineerden van bij het begin de wedstrijd. Na amper zes minuten mocht voormalig Club Brugge speler Bojan Jorgacevic zich een eerste keer omdraaien. Büyük maakte er 0-1 van. Op het halfuur verdubbelde diezelfde Büyük de score.

Nadien was het een poos wachten op het volgende doelpunt, pas diep in de tweede helft viel de beslissing. Sanharib Malki, ex-speler van Lokeren en Beerschot, zorgde voor de 0-3. Door deze nederlaag blijft Erciyesspor hangen op een voorlaatste plaats. Kasimpasa staat nu derde op amper vier punten van leider Fenerbahçe.