Afscheidnemende Hazard ziet Monaco verliezen

Joris De Wolf
| 2 reacties

AS Monaco heeft op de twaalfde speeldag in de Ligue I zijn eerste nederlaag geleden. Lille was met 2-0 te sterk voor de Franse promovendus. Rode Duivel Eden Hazard werd voor de aftrap gehuldigd uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn geleverde prestaties.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Al na twaalf minuten was het een eerste keer raak. Nolan Roux was op een hoekschop bij de pinken om de openingstreffer tegen de netten te duwen. Voor de rust was Monaco nog een keer echt gevaarlijk, maar Radamel Falcao besloot over het doel van Enyeama.

Monaco-coach Claudio Ranieri besloot bij de rust in te grijpen en haalde onze landgenoot Yannick Ferreira Carrasco naar de kant. In zijn plaats kwam een extra aanvaller, maar veel maakte dat niet uit. Ook na de pauze bleef Lille domineren. Monaco verdiende misschien een strafschop, maar scheidsrechter Wilfried Bien liet doorspelen.  Twintig minuten voor affluiten bezegelde Roux met zijn tweede van de avond het lot van AS Monaco.

Lille springt over Monaco naar de tweede plaats in het klassement. De troepen van Rene Girard staan nu op twee punten van leider PSG. Monaco staat derde met een puntje achterstand op de Noord-Franse club.