Reactie Been: "We zijn Barça of Real niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Been: "We zijn Barça of Real niet"
Foto: © SC

Mario Been kon ook in Bergen zegevieren. KRC Genk won bij RAEC Mons met 2-3, maar deed zichzelf in de slotfase ei zo na de das om. "We beleefden in de tweede helft opnieuw een leermomentje", bleef de Nederlandse oefenmeester positief."

Cédric De Volder in Genk

“Ik heb net eventjes een pilletje geslikt”, steekt Mario Been van wal terwijl hij de bezoekende kleedkamer in het Stade Tondreau verliet. “Het gaat opnieuw, maar het was toch eventjes schrikken. We hadden de wedstrijd volledig onder controle en dan was het toch met dichtgeknepen billen afwachten.”

“We beleefden in de tweede helft opnieuw een leermomentje”, gaat de Nederlander verder. “We zijn FC Barcelona of Real Madrid niet, hé. KRC Genk moet een volledige wedstrijd scherp voetballen. Ik heb soms het gevoel dat we onze eigen tegenstander zijn.” (lacht)

"Te weinig gedaan met balbezit"

De Limburgers leken aanvankelijk weinig problemen te kennen met de rode lantaarn. Julien Gorius opende al meteen de score en na de koffie tekenden Jelle Vossen en Fabien Camus voor de extraatjes. “Dat bewijst dat je eigenlijk aan twee periodes genoeg hebt om een wedstrijd dood te maken. Al vind ik dat we in de eerste helft te weinig hebben gedaan met het balbezit.”

“Ik wilde bij die 0-3-voorsprong eigenlijk enkele jongens rust gunnen”, besluit Been. “Siebe Schrijvers stond bijvoorbeeld klaar om enkele minuten te verzamelen, maar jammer genoeg kon ik hem niet brengen. Stel je eens voor dat er in die laatste minuten nog een bal zou zijn goed gevallen voor de thuisploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties