Top&Flop Staelens & Domme rode kaarten

Staelens & Domme rode kaarten
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Lorenzo Staelens

Cercle Brugge heeft meer punten dan vorig jaar na 30 speeldagen en het seizoen is nog niet halfweg. Kwalitatief is dit team zeker niet veel sterker dan dat van de vorige jaargang, dus moeten we vooral de sterkte van de coach even toelichten. Wat de magie van de Lorre is, weten we zelf niet, maar hij zorgt wel dat de Vereniging al maanden boven haarzelf uitsteekt.

Darren Keet

“Darren Keet keepte zijn beste partij ooit”, aldus Vanhaezebrouck na de wedstrijd over de wedstrijd van zijn doelman. En we kunnen hem daarin volgen. Wat de doelman van De Kerels allemaal uit zijn handschoenen schudde was prachtig om zien.

Beauty’s te over

Een topweekend werd het niet op de Belgische voetbalvelden, maar de doelpunten mochten er wel zijn. We hadden een beauty van Raman, Malanda en Batshuayi en dan doen we er nog enkele tekort door ze niet in dit overzicht te vermelden. De spelers hadden hun voeten in de juiste richting en zorgen voor vele beauty’s.

FLOP

Rode kaarten

Hadden we het vorige week nog over de resem (domme) kaarten die velen, moeten we ook nu weer tot de conclusie komen dat er weer een pak vermijdbare rode kartons onder de neus kwamen. Ngolok toonde zich niet de meest slimme, Pettersson vloog in als een briesende buffel en Vanden Borre dacht dat 9 tegen 11 toch niet zo eerlijk was. Ook op andere velden was het weer boem-pats-paukeslag, denken we maar aan het geslaagde geflirt van Nahayo met rood, verongelijkt na de zoveelste aanslag op Ezekiel.

Het naïeve Bergen

We wilden eigenlijk Bergen deze week bij Top zetten, omdat ze tegen Racing Genk echt wel vrank en vrij hun kans gingen. Maar daar zit ook meteen het probleem van de Draken. Waar teams als Oostende en Cercle Brugge soms punten rapen door nuchterheid, blijft Bergen naïef. Wie nauwelijks punten vergaarde hoeft niet als zot aan te vallen tegen Genk en zo in de val te lopen.

Evariste Ngolok

Evariste Ngolok kreeg uiteindelijk rood tegen Anderlecht, maar wat hij daarvoor allemaal uitspookte was ook niet om over naar huis te spreken. Bij de derde goal maakte hij een dekkingsfout en ook de rest van de avond was het niet je-dat. OH Leuven draait als geheel overigens niet, de lucht wordt mogelijk nu echt wel warm onder de voeten van Ronny van Geneugden.

Ongeluksvogel van de week: Junior Malanda

Junior Malanda scoorde dit weekend op het veld van KV Mechelen twee keer. Goed genoeg om matchwinnaar te zijn en ook eventueel een plekje bij onze toppers in te nemen. Ware het niet dat Malinwa in de slotfase nog gelijkmaakte en zo het belang van Malanda afzwakte. De speler zelf baalde ook als een stekker na zijn partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties