Reactie Kouyaté: "In Brussel te lief geweest voor Zlatan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Kouyaté: "In Brussel te lief geweest voor Zlatan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht zorgde vanavond voor een stunt(je) in het Parc des Princes. Vooral Cheikhou Kouyaté maakte indruk met een knalprestatie. "Het harde werk van de voorbije weken begint eindelijk te lonen."

Cédric De Volder in Parijs

De Belgische landskampioen haalde zijn gram in Parijs. RSC Anderlecht snoepte PSG een puntje af. Cheikhou Kouyaté was na afloop dan ook enorm tevreden. “Ik zei vanmiddag aan tafel nog dat we iets gingen rapen”, lacht de Senegalees. “Het was onze bedoeling om zonder zorgen op het veld te stappen en plezier te maken. Op die manier behaalden we een felbevochten punt.”

De Senegalees werkte een schitterende partij af. De voorbije weken liep het nochtans allesbehalve vlot. “Ik besef zelf ook maar al te goed dat ik niet op een degelijk niveau acteerde. Maar ik bleef altijd werken op training en dat wordt nu eindelijk beloond. Wat er precies gebeurde bij het tegendoelpunt? Het leer komt eigenlijk met een gelukje voor de voeten van Zlatan Ibrahimovic. En dan weet je het wel, hé.” (lacht)

"Rekening wordt pas op einde gemaakt"

Vooral het samenspel met Chancel Mbemba verloopt uitstekend. Hoe voelt Kouyaté zich met een nieuw maatje aan zijn zijde? “We begrijpen elkaar enorm goed. Ja, momenteel vormen we misschien wel het beste centrale duo van Anderlecht. Of er warme duels werden uitgevochten met Zlatan? In Brussel zijn we veel te lief geweest voor hem.”

Het puntje schenkt Anderlecht opnieuw Europese hoop. Bovendien pakte Olympiakos de volle buit tegen SL Benfica. “Twee weken geleden leken we een vogel voor de kat”, besluit de verdediger. “Maar ik heb altijd gezegd dat de rekening pas op het einde wordt gemaakt. Anderlecht speelt mee voor die derde plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties