Reactie Mbemba: "Goede zaak in strijd om derde plaats"

Mbemba: "Goede zaak in strijd om derde plaats"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht snoepte Paris Saint-Germain gisteren haar maximum af in de Champions League. Chancel Mbemba hield bij de landskampioen het slot succesvol op de deur. "Eigenlijk zat er zelfs een overwinning in."

Cédric De Volder in Parijs

Vierentwintig uur geleden gaf geen kat een cent voor de kansen van RSC Anderlecht. De Belgische landskampioen verraste dan ook vriend en vijand door een 1-1-gelijkspel te behalen in het Parc des Princes van Paris Saint-Germain. Chancel Mbemba maakte aan de zijde van Cheikhou Kouyaté indruk bij paars-wit.

“We werkten hard om een puntje te behalen”, aldus de bescheiden Congolees. “Maar eigenlijk zat er zelfs een overwinning in. Jammer genoeg kon PSG na ons doelpunt onmiddellijk voor de gelijkmaker zorgen. En na die rode kaart was het dan helemaal over. Ik kan eigenlijk enkel fier zijn op het volledige team.”

"Denk nog niet aan toekomst"

“We zijn Anderlecht”, gaat Mbemba verder. “En dat hebben we getoond in Parijs. Of we wraak hebben genomen voor de 0-5-nederlaag van twee weken geleden? Ik denk eerlijk gezegd dat PSG ons heeft onderschat en daar konden we van profiteren. Bovendien deden we een goede zaak in de strijd voor die derde plaats in de groep. Tegen SL Benfica moeten we dus winnen.”

Mbemba bewees in Frankrijk dat hij de kwaliteiten heeft om op een dag in pakweg Engeland of Duitsland te voetballen. Hoe staat hij zelf tegenover zijn toekomst? “Ik leerde tijdens de wedstrijd constant bij van Zlatan Ibrahimovic”, lacht de verdediger. “Ik denk nog niet aan mijn toekomst. Ik wil eerst bevestigen in Anderlecht en dan zien we wel waar ik terecht kom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties