Reactie Stam: "Misten 100.000% kansen"

Stam: "Misten 	100.000% kansen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard verloor vanavond met 1-3 van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, maar kreeg in de eerste helft meerdere open kansen. Linksachter Ronnie Stam zag dat het beter moest bij de Rouches.

Sander De Graeve in Luik

"Die twee kansen die we misten in de eerste minuten, dat waren echt 100.000% kansen. Daarna kregen we in de eerste helft nog een grote mogelijkheid, maar we werkten onze kansen niet af", aldus een teleurgestelde Ronnie Stam.

Ook de speelstijl van Standard riep vragen op bij de Nederlander. "We speelden veel te veel de lange bal. In het begin was dat een succes, met die kansen tot gevolg, maar gaandeweg kwamen we zo amper nog onder de druk uit."

"Tegen mij kon die Kampl niks"

"Salzburg drukte met heel de ploeg telkens op de flank waar de bal was. Hadden we slimmer geweest in het positiespel konden we de ruimte op die andere flank beter uitbuiten. Ik zei het tegen de centrale verdedigers en in de tweede helft liep het beter."

Bij de Oostenrijkers had Kevin Kampl, de rechtsbuiten, een superdag. "Zo vaak kwam ik hem niet tegen. Hij liep ook echt overal, rechtsbuiten, linksbuiten, linksback. Tegen mij kon hij niks. Ik won alle rechtstreekse duels met hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties