WK 2022 ook in Iran en Saoedi-Arabië?

Koen Donvil
| 10 reacties
WK 2022 ook in Iran en Saoedi-Arabië?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter denkt na over eventuele alternatieven voor het WK 2022 dat toegewezen werd aan Qatar. Mogelijk rolt de bal ook in andere landen. Iran en Saoedi-Arabië zijn alvast kandidaat.

De laatste maanden komt er meer en meer kritiek op het WK dat plaats zal hebben in Qatar. De verzengende hitte die 's zomers heerst in het het land is daarbij het grootste obstakel. Er werd al voorgesteld om het wereldkampioenschap daarom in de winter laten door te gaan. Een andere optie is het WK ook te laten spelen in Iran en Saoedi-Arabië, zo liet de FIFA-voorzitter optekenen aan The Independent.

"Deze landen hebben net als andere Golfstaten laten weten willen mee te werken aan het WK. In deze landen is de warmte toch al wat minder. We houden dit in beraad tot er een beslissing genomen wordt betreffende wanneer het WK precies zal plaatsvinden. Als dat in de winter zou zijn, gaat mijn voorkeur uit naar de maanden november en december in plaats van januari en februari."

"Niet op de feiten vooruitlopen"

Iran is niet meteen het meest stabiele land op politiek vlak. Blatter weerlegt die feiten. "Ik ben er net geweest en de mensen zouden enorm blij zijn moesten ze gastland kunnen zijn voor zo een groot tornooi. Ook op politiek niveau wordt het enkel toegejuicht."

"Niet alleen de Golfstaten willen helpen, ook landen uit het Midden-Oosten steken hun hand uit. Saoedi-Arabië is onder andere kandidaat." Toch wil de Zwitser niet op de feiten vooruitlopen. "We hebben nog tijd om na te denken. Eerst willen we bekijken of het kan georganiseerd worden in november en/of december. Dat zal beslist worden voor het begin van het komende WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties