Juventus rekent af met Napoli

Joris De Wolf
| 5 reacties

In de Italiaanse Serie A stonden er vanavond nog twee wedstrijden van de twaalfde speeldag op het programma. Juventus stuurde Napoli met lege handen naar huis terwijl ook Fiorentina zijn thuiswedstrijd winnend kon afsluiten.

Juventus – Napoli: 3-0

Napoli, met Dries Mertens die pas twintig minuten voor het einde mocht invallen, startte niet zo best aan de wedstrijd. Fernando Llorente zette de bezoekers al na twee minuten op achterstand. Nadien was het voor de Juventus-supporters lang wachten op de bevrijdende tweede treffer. Een kwartier voor affluiten schilderde ouderdomsdeken Andrea Pirlo een vrije trap voorbij Pepe Reina.

Juventus ging nog even door en Paul Pogba fusilleerde tien minuten voor het einde van de wedstrijd het doel van de Spaanse goalie. Via de paal ging de bal binnen, een prachtig doelpunt van de twintigjarige Fransman. Het slotoffensief van Napoli leverde niets meer op waardoor Juventus met de drie punten ging lopen.

Door deze overwinning springen de troepen van Antonio Conte over Napoli naar de tweede plaats in het klassement. Doordat Roma punten liet liggen tegen Sassuolo is Juventus de grote winnaar van het weekend. Ze volgen nu op een puntje van de Romeinen.

Fiorentina – Sampdoria: 2-1

Fiorentina heeft zijn goede prestatie van vorige week, een overwinning op het veld van AC Milan, kunnen doortrekken in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Na nog geen twintig minuten stonden de paarshemden al 2-0 voor dankzij twee doelpunten van Rossi.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Gabbiadini opnieuw wat leven in de brouwerij door tegen te scoren. Verder kwam Sampdoria niet. Fiorentina stijgt door deze overwinning naar een vijfde plaats in het klassement. Sampdoria blijft onderaan bengelen, ze staan op een achttiende plaats.