Vermaelen: "Spelen ook nu voor resultaat"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vermaelen: "Spelen ook nu voor resultaat"
Foto: © SC

De Rode Duivels kijken vanavond Colombia in de ogen. Thomas Vermaelen wil echter niet weten van een oefenpartijtje. "We gaan ook nu voor de volle buit."

Cédric De Volder in Brussel

Thomas Vermaelen verscheen met een glimlach in de perszaal van de Heizel. De verdediger kreeg afgelopen weekend een plaatsje in het elftal van Arsenal en mag - naar alle waarschijnlijkheid - ook vanavond aan de bak. "Het is leuk om op die manier af te reizen naar de nationale ploeg. Eigenlijk beginnen we vanavond aan een nieuwe campagne, hé. Al hebben we nog een lange weg af te leggen bij onze clubs vooraleer we naar Brazilië mogen reizen."

Marc Wilmots stuurt wellicht een onuitgegeven defensie in de wei. Hoe staat The Verminator tegenover dat gegeven? "Ik zie daar eerlijk gezegd geen problemen in. We kennen elkaar ondertussen al een tijdje. Bovendien zijn wissels de laatste tijd een noodzaak geworden. Ook tegen Kroatië en Wales was dat het geval."

"Nodig om andere voetbalstijlen te leren kennen"

"Ik vind het trouwens een goede zaak om tegen Colombia en Japan te spelen", gaat de aanvoerder van Arsenal verder. "Het is nodig om andere voetbalstijlen te leren kennen. Dat zal wellicht ook de voornaamste reden geweest zijn in de keuze van de bondscoach."

Bij Colombia maakt ene Radamel Falcao het mooie weer in de aanval. Kijkt Vermaelen al uit naar een onderonsje? "Het is altijd leuk om tegen spitsen van dat kaliber te voetballen", lacht Vermaelen. "Hij heeft in het verleden al genoeg bewezen dat hij een echte killer is, hé. Al zal hij mijn matchingesteldheid niet veranderen."

"Leuk om ongeslagen naar Brazilië te trekken"

Ondertussen verwacht het Belgische volk een nieuwe knalprestatie. Hoe belangrijk is het resultaat in een oefenwedstrijd? "Het is onmogelijk om conclusies te trekken na een oefenpot", besluit de Antwerpenaar. "Maar we gaan voor de volle buit. Het zou leuk zijn om ongeslagen naar Brazilië te trekken, al is een verlies geen drama."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties