Meunier pikt raad Wilmots op: "Niet ongeduldig om nieuwe stappen te maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Meunier pikt raad Wilmots op: "Niet ongeduldig om nieuwe stappen te maken"
Foto: © SC

Thomas Meunier heeft zijn eerste tiendaagse bij de Rode Duivels achter de rug. De flankverdediger van Club Brugge werd tegen Colombia in de basis gedropt, gelinkt aan een transfer en bejubeld door Marc Wilmots.

Door Cédric De Volder

Ondanks de twee nederlagen treffen we een stralende Thomas Meunier aan in de mixed zone van het Koning Boudewijnstadion. De Luxemburger mag zich na een eerste tiendaagse oefencampagne het etiket ‘Rode Duivel’ opkleven. Hoe beleefde hij zelf dat debuut als international?

“Ik beleefde een fantastisch avontuur”, aldus de flankverdediger. “Ik heb tien dagen lang alles gegeven. Nu moet Marc Wilmots oordelen of dat voldoende is of niet. Of ik het niveauverschil als een schok ervoer? Zelfs op training voelt alles aan als de Europese top. Je kan het gevoel perfect vergelijken met een aankomst bij een nieuwe club.” (lacht)

"Nieuwe stap zou niet onlogisch zijn"

Het hoge woord is eruit: nieuwe club. De voorbije dagen was Meunier een veel geciteerde naam op de geruchtenmolen. Toch lijkt de 22-jarige Luxemburger op zijn hoede na de uitspraken van Wilmots. De selectieheer liet immers optekenen dat hij verwacht dat alle Rode Duivels een basisstek hebben bij hun respectievelijke clubs.

“Ik heb de ambitie om nieuwe stappen te maken, maar ik ben niet ongeduldig”, wikt en weegt Meunier zijn woorden. “Een nieuwe stap zou eigenlijk niet onlogisch zijn op mijn parcours. Ik verkaste van Virton naar Club Brugge en ondertussen ben ik zelfs international.”

"Dit seizoen blijf ik in West-Vlaanderen"

De woorden van de bondscoach klinken wellicht als muziek in de oren bij de fans van Club Brugge. Betekent dit dat een transfer niet onmiddellijk aan de orde is? “Ik wil me eerst en vooral concentreren op het kampioenschap met Club”, besluit Meunier. “Dit seizoen blijf ik zeker in West-Vlaanderen. Al heb ik natuurlijk ook de ambitie om te bevestigen bij de Rode Duivels.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties