Marseille wint en sluipt dichterbij

Joris De Wolf

Marseille is er nog eens geslaagd een wedstrijd te winnen op verplaatsing. Op het veld van degradatiekandidaat Ajaccio wonnen de Zuid-Fransen met 1- 3. Door deze overwinning stijgen ze naar een vierde plaats in het klassement.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Na 27 minuten spelen scoorde Payet het openingsdoelpunt. Echt lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want vier minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Perozo maakte er op aangeven van Cavalli 1-1 van.

Nog voor de pauze keek Ajaccio opnieuw tegen een achterstand aan. Gignac zorgde met zijn zevende van het seizoen voor de voorsprong. Na de koffie pikte ook Thauvin nog zijn doelpuntje mee. Marseille kwam niet meer in de problemen waardoor het zijn tweede overwinning op een rij boekt. Voor Ajaccio wordt de situatie alsmaar ernstiger. Met amper acht punten bezetten ze een negentiende plaats in de Ligue 1.