Reactie "Dit hebben we enkel aan onszelf te wijten"

Tamara Vereecken
| 2 reacties
"Dit hebben we enkel aan onszelf te wijten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lorenzo Staelens begon z'n persconferentie met te zeggen dat zijn ploeg pas na de rust aan de match begon. Dat zag ook Bart Buysse, die nuchter analyseerde achteraf.

Tamara Vereecken in Brugge

De linksachter van Cercle vond na de wedstrijd dat er geen excuses te vinden waren voor het verlies van z’n ploeg. “We zaten absoluut niet in de wedstrijd voor de rust. In de tweede helft gingen we er wel voor, na de 0-2 speelden we dan alles of niets. Misschien was dat wel onze fout, dat hadden we beter niet gedaan.”

Na de rust was het spel beter maar liepen er andere zaken fout. “We kregen al snel die own-goal, dat was balen natuurlijk. Zowel de penalty als de rode kaart waren terechte beslissingen van de ref, we moeten dit verlies enkel aan onszelf wijten.”

Vier tegengoals

Lierse scoorde totnogtoe amper twee doelpunten in uitwedstrijden, vandaag ineens vier tegen jullie. “Dat moeten we relativeren, denk ik persoonlijk. Een own-goal, een penalty en na die 2-3 was het bij ons alles of niets, dan weet je dat je nog een goal kan binnenkrijgen.”

Te licht opgevat?

Had Cercle deze match iets te laks aangevat na de 14 op 18 waarmee het de heenronde afsloot? “Het is inderdaad jammer dat onze mooie reeks moet stoppen thuis tegen Lierse, wat in principe een haalbare kaart moest zijn,” gaf Buysse toe.

“Maar we waren niet aan ’t zweven na de afgelopen weken, vind ik, we weten goed vanwaar we komen. Dit was wel een match waar we altijd drie punten moesten pakken. Ach, voetbal is nog maar eens onvoorspelbaar gebleken,” zucht Buysse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties