Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na heel wat interlandvoetbal was het dit weekend opnieuw de beurt aan de clubteams. De redacteurs van Voetbalkrant.com woonden de wedstrijden in de Jupiler Pro League bij en de volgende elf spelers maakten het meeste indruk.

In doel opteren we voor Darren Keet. De Zuid-Afrikaanse sluitpost hield KV Kortrijk meermaals recht tegen Oud-Heverlee Leuven en voorkwam zo een nederlaag voor zijn team. De wedstrijd eindigde op 1-1 en daar mocht Hein Vanhaezebrouck zijn doelman dankbaar voor zijn.

Omdat we deze week voor een aanvallende ploeg kiezen, staan er achterin maar drie mensen. Steve Colpaert is sinds hij terug is uit blessure een rots in de branding bij Zulte Waregem. Hij hield dan wel niet de nul, maar speelde een puike partij tegen KV Mechelen.

Twee jongens die wél de nul wisten te houden zijn Laurent Ciman en Jordan Lukaku. Die eerste was één van de weinige lichtpunten bij een flauw Standard, dat heel veel moeite nodig had om Bergen opzij te zetten. Lukaku maakte dan weer indruk tegen Genk. Hij stond defensief sterk op zijn benen en leverde bovendien ook nog eens een assist af.

Een druk bevolkt middenveld, dat is het minste dat je kan zeggen. Op de rechterflank opteren we voor Ibrahima Conté, die een sterke partij speelde. Mede door zijn doelpunt haalde Essevee het nog in de tweede helft. Onür Kaya speelde op links dan weer ijzersterk tegen Anderlecht. De Turkse Belg leidde met twee knappe acties de twee doelpunten in van De Zebra’s.

Centraal op het middenveld schopten Hans Vanaken, Fernando Canesin en Brecht Dejaegere het tot het team van de week. Ondanks de 0-3-nederlaag tegen Club Brugge, was Vanaken misschien wel de beste man op het veld. Canesin en Dejaegere waren beiden beslissend en tekenden elk voor één doelpunt.

Voorin tot slot, kiezen we voor twee spitsen. De eerste is Laurent Depoître. De beresterke spits van KV Oostende lijkt beter en beter zijn draai te vinden in eerste klasse en dat bewees hij tegen Genk. Depoître was goed voor één goal, maar had dat aantal zeker nog kunnen opvijzelen.

Ook Habib Habibou verdient zijn plaats in ons elftal. De spits met de lange lokken zat voor aanvang van deze speeldag aan acht rozen en dikte zijn totaal aan met één stuk tegen KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties