Michel D'Hooghe: "FIFA is bezorgd om deadlines"

Michel D'Hooghe: "FIFA is bezorgd om deadlines"
Foto: © SC

Binnen zes maanden start het belangrijkste voetbalevenement ter wereld. Of alle stadions dan klaar gaan zijn is nog niet zeker. Gisteren stierven tijdens een ongeluk aan de bouw van het Corinthians-stadion in Sao Paulo drie mensen. Ook een deel van het dak geraakte ernstig beschadigd

Het stadion in Sao Paulo moest eind dit jaar afgewerkt zijn, door het ongeluk wordt het nu echt onmogelijk om dat klaar te spelen. “De deadline halen wordt heel moeilijk. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Brazilië”, zegt Michel D’Hooghe, lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA aan Radio 1. “Sao Paulo is een twijfelgeval geworden.”

“Brazilië wordt gezien als het voetballand bij uitstek, maar organisatorisch gezien loopt er heel veel spaak. Niet alles loopt even vlotjes zoals we het hadden gehoopt.  De FIFA is niet ongerust, maar wel bezorgd rond enkele deadlines. Op 3 december is er een vergadering in Salvador de Bahia om alles eens grondig te overlopen.”

Ondanks alles blijft D’Hooghe positief. “Ik heb nog altijd alle vertrouwen in een goede afloop. Voor het WK in Italië van 1990 kampten we met dezelfde problemen. In de laatste maanden voor een wereldbeker wordt er altijd een tandje bijgestoken”, besluit D’Hooghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties