Analyse Tweede doorgelicht na de heenronde: Eupen en Westerlo op koers, Antwerp onder verwachtingen

Tweede doorgelicht na de heenronde: Eupen en Westerlo op koers, Antwerp onder verwachtingen
Foto: © SC

De heenronde in tweede klasse zit er ook op. Tijd voor een round up van de titelfavorieten. De één presteerde naar zijn status, de andere liet het dan weer afweten. Wie speelde een sterke eerste competitiehelft, wie moet zich nodig gaan herbronnen?

Eupen: ZEER GOED

Eupen begon als favoriet aan het seizoen en maakte die rol ook waar. Na zeven wedstrijden werden er enkel punten verloren tegen Antwerp en Heist. De Oostkantonners denderden door de competitie en in zes wedstrijden werd vier of meer keer gescoord met als logisch gevolg de periodetitel.

Daarna ging het echter wat minder met een vijf op twaalf en een nederlaag tegen STVV. De laatste twee wedstrijden tegen RWDM Brussels en Westerlo leverden echter winst op en Eupen staat waar het verwacht werd: aan de leiding.

Westerlo: ZEER GOED

Westerlo heeft door zijn rijke geschiedenis in eerste klasse altijd zijn plaats bij de titelfavorieten. Na acht wedstrijden hadden de Kempenaren nog steed geen kennis gemaakt met verlies. Het speelde leuk en attractief voetbal en de ploeg van Denis Van Wijk draaide makkelijk mee bovenaan.

Na winst in de topper tegen Moeskroen stond het ineens zelfs helemaal bovenaan, maar het verlies tegen Eupen kostte hen de leidersplaats.

STVV: GOED

Sint-Truiden begon met een zeven op negen aan de competitie. De Kanaries lieten zien dat ze terecht als één van de favorieten gezien werden. Vooral in de toppers tegen Westerlo en Antwerp, Eupen, Moeskroen en RWDM Brussels lieten ze zich van hun beste kant zien.

Tegen de mindere goden uit de tweede klasse liet het zich dan weer kinderlijk verrassen. Op de laatste speeldag werd dan ook nog de derby tegen Lommel United verloren en zo eindigde het de heenronde op een derde plaats.

Moeskroen: GOED

Op Moeskroen stond er geen maat in de beginfase. Op de eerste speeldag kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roeselare, maar nadien kwam de trein pas echt onder stoom. Het won zeven wedstrijd op rij en ook ploegen als Antwerp, Eendracht Aalst en WS Brussels moesten er aan geloven.

Nadien kenden ze een serieuze dip en de toppers tegen Sint-Truiden, Westerlo en RWDM werden verloren en zo zakte het uiteindelijk nog naar plaats vier in de stand.

Antwerp: MATIG

The Great Old begon furieus aan de competitiestart, boekte een zes op zes en stond na twee speeldagen aan de leiding met het beste doelpuntensaldo. Vooral de 2-7 op het veld van Heist deed het beste hopen. Iedereen dacht dat dit het seizoen van Antwerp ging worden, zeker met het voorradige talent in de ploeg. Nadien verliep het iets stroever voor de oudste club van het land met puntenverlies tegen Eupen en een nederlaag tegen Moeskroen.

Toch kon de ploeg van trainer Jimmy Flloyd Hasselbaink zich herpakken met een twaalf op twaalf. Nadien bevestigen tegen Sint-Truiden en Westerlo was de boodschap,  maar de toppers gingen allemaal verloren. Vooral de thuisnederlaag tegen Boussu Dour was heel pijnlijk. De motor sputterde en de heenronde eindigde op een vijfde plaats. Te laag!

Eendracht Aalst: MATIG

De Oost-Vlamingen werden voor het seizoen als één van de outsiders gezien. Eendracht Aalst verloor echter op de eerste speeldag op het veld van de Great Old en ook nadien ging het niet echt goed voor de Ajuinen. Met een gelijkspel tegen Hoogstraten werd wel een eerste puntje gepakt. Nadien waren er meer downs dan ups.

Tegen Geel en Heist werd nog wel gewonnen, maar ploegen als Lommel United en Tubeke bleken te sterk in het begin van de competitie. Ook nadien kwam er nooit een constante in de prestaties. De ene week alles (1-0 winst van Westerlo) en de week nadien weer niets (een gelijkspel bij de allerlaatste in het klassement die amper zes punten sprokkelde in 15 wedstrijden).  Uiteindelijk eindigde de ploeg op een negende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties