Reactie Preud'homme: "Vadis heeft te veel kwaliteiten voor verdedigende rol"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 49 reacties
Preud'homme: "Vadis heeft te veel kwaliteiten voor verdedigende rol"
Foto: © SC

Club Brugge zegevierde vanavond tegen KV Oostende. Het kostte blauw-zwart bloed, zweet en tranen om de defensieve muur van de promovendus te slopen. "We hebben met enorm veel respect voor Oostende gevoetbald."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge won vanavond – met veel zweet, maar zonder al te veel glorie – van KV Oostende. Blauw-zwart begon als een stormram aan de wedstrijd, maar zakte na een kwartiertje terug. Ook Michel Preud’homme maakte na afloop dezelfde analyse.

“We begonnen enorm scherp aan de wedstrijd”, aldus de Luikenaar. “We konden echter dat doelpuntje niet scoren en gingen vervolgens zonder tempo voetballen. Ik ben dan ook tevreden dat we die druk na de koffie wel konden ontwikkelen.”

"De Sutter heeft veel vertrouwen nodig"

De voormalige veldheer koos voor Timmy Simons in het hart van de defensie. “Ik kreeg geen groen licht van de medische staff om Bjorn Engels een volledige partij te laten voetballen. Al is het niet mijn bedoeling om Timmy elke week achterin te posteren. We hebben hem nodig als buffer. Vadis Odjidja-Ofoe heeft ook te veel kwaliteiten om als verdedigende middenvelder te acteren.”

“We hebben met enorm veel respect voor Oostende gevoetbald”, besluit Preud’homme. Uiteindelijk slaagden we erin om hen dat foutje te laten maken. “Ik ben ook tevreden met de prestatie van Tom De Sutter. Hij is een type speler dat veel vertrouwen nodig heeft. Misschien kan hij de komende weken enkele plaatsen stijgen in de topschutterstand?” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties