Bakkali verliest en ziet concurrentie uitlopen

Vanmiddag stond in de Rotterdamse Kuip de klassieker Feyenoord-PSV op het programma op de vijftiende speeldag in de Eredivisie. Na een aangename wedstrijd hield Feyenoord de drie punten thuis. Voor PSV al de vijfde nederlaag van het seizoen.

Bij PSV stond Rode Duivel Zakaria Bakkali in de basis. Na twintig minuten klommen de bezoekers op voorsprong: Jozefzoon bediende Maher, die de 0-1 op het bord bracht. Feyenoord liet de moed niet zakken en ging dapper op zoek naar de gelijkmaker. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg de thuisploeg loon naar werken. Boëtius bracht de bordjes weer in evenwicht, meteen ook de ruststand.

Na de koffiepauze verhoogde Feyenoord de druk. Dankzij een omgezette penalty van Pellè kwam de thuisploeg op voorsprong. Even later moest PSV met tien verder na rood voor Bruma en knalde Pellè de 3-1 op het bord, meteen de doodsteek voor PSV. Nadien zwegen de kanonnen en verloor PSV al voor de vijfde keer dit seizoen. Bakkali speelde een onopvallende match en werd na 68 minuten vervangen door Narsingh.

Door het verlies blijft PSV hangen op de tiende plaats, Feyenoord klimt op naar een gedeelde vierde plaats, op zes punten van leider Vitesse.

In de andere wedstrijd deze middag bevestigde Vitesse de goede vorm. Het rekende af met SC Cambuur en wordt opnieuw leider in de Eredivisie. Vejinovic voor en Leerdam en Chanturia na rust zorgden voor de doelpunten: 3-0. Vitesse telt twee punten meer dan eerste achtervolger Ajax, dat vandaag ook makkelijk afstand nam van ADO Den Haag (0-4).