Nieuw Genks talent komt bovendrijven

Nieuw Genks talent komt bovendrijven
Foto: © SC

De jeugd van RC Genk blijft bulken van het talent en een van de jonge Limburgse beloften komt vanavond mogelijk voor het eerst aan de aftrap tegen KV Mechelen. Door de vele blessures mag de 18-jarige Pieter Gerkens wellicht starten op het Genkse middenveld. Maar wie is dit nieuwe Genkse talent?

Al op zeer jeugdige leeftijd maakte Pieter Gerkens de overstap van zijn eerste ploeg Bilzerse VV naar de jeugd van Genk. Hij werd er ontdekt door de vader van Thibaut Courtois, die toen zelf al bij de jeugd van blauw-wit zat. Op zesjarige leeftijd sloot hij zich al aan bij Genk en tien jaar later zou hij een plaats krijgen in de A-kern.

Intussen gaat het bijzonder snel voor de jonge Gerkens. Terwijl hij dit seizoen zelf niet op al te veel speelminuten rekende, mocht hij de voorbije week al twee keer invallen bij de Limburgers. Vorige week viel hij tegen Kiev op het einde van de match in en ook tegen OH Leuven mocht hij een paar minuten opdraven. Hoewel de tijd te kort was om echt veel te laten zien, liet de jongeling alvast een goede eerste indruk. Ook bij de nationale U19 won hij intussen al het vertrouwen van coach Gert Verheyen.

Multi-inzetbaar in middenveld en verdediging

Pieter Gerkens kan op verschillende posities uit de voeten, al geeft hij zelf de voorkeur aan de 8. Een rol die hem perfect ligt, gezien hij zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan, regelmatig een doelpuntje meepikt en ook fysiek de kwaliteiten heeft om als een echte box-to-box speler te fungeren. Op het middenveld is hij echter op zowat elke positie inzetbaar en ook in de verdediging kan hij aardig zijn mannetje staan.

De technische staf van Genk heeft het volste vertrouwen in het talent van de jonge speler en looft ook de attitude van Gerkens. Zo liet Denier enkele weken het volgende optekenen over de middenvelder in Het Nieuwsblad: “Gerkens is een jongen voor de toekomst. Hij steekt er op training vaak bovenuit. Hij is  uitstekend als infiltrerende middenvelder, maar hij kan ook achterin aardig uit de voeten. Bovendien staat er een goeie kop op. Vanuit dat oogpunt kan je hem vergelijken met Jelle Vossen en Thibaut Courtois, die van thuis uit allebei een flinke dosis realiteitszin en nuchterheid meekregen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties