Raja Casablanca verrast op WK voor clubs

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Raja Casablanca verrast op WK voor clubs
Foto: © SC

Raja Casablanca mag zich opmaken voor de halve finales op het WK voor clubs. De Marokkaanse club knikkerde het Mexicaanse Monterrey na verlengingen uit het toernooi.

Eerder op de dag wist Guanghzhou Evergrande zich al te plaatsen voor de halve finale. De Chinezen schakelden het Egyptische Al Ahly uit en nemen het in de halve finale op tegen Champions Leaguewinnaar Bayern München. Het verslag van die kwartfinale kan je HIER nog eens lezen.

Raja Casablanca, met Mouhssine Iajour (ex-Charleroi) in de basis, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Chtibi. Aan het begin van de tweede helft wiste Basanta dat doelpunt uit. 1-1 op het scorebord en na de reguliere speeltijd was daar nog geen verandering in gekomen.

Op naar Ronaldinho
Verlengingen en/of strafschoppen moesten een winnaar aanduiden. Tot een elfmeterserie kwam het niet. Al snel in de eerste verlenging prikte Guéhi de 2-1 tegen de touwen en die voorsprong gaf Raja Casablanca niet meer uit handen. De Marokkanen mogen zich opmaken voor een halve finale tegen het Atlético Mineiro van Ronaldinho.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties