Zulte Waregem wil iets rechtzetten tegen Lierse: "100% focussen"

Zulte Waregem wil iets rechtzetten tegen Lierse: "100% focussen"
Foto: © SC

Donderdagavond eindigde in het Jan Breydelstadion het Europese avontuur van Zulte Waregem anno 2013-2014. Een bittere pil was dat voor de spelers, maar de competitie ligt ondertussen niet stil. Zondagavond wacht Lierse voor een nieuwe test.

Door Aernout Van Lindt

En die wedstrijd tegen Lierse is alweer belangrijk voor de competitie. Zulte Waregem speelt nog mee om play-off I en dan moet het de thuiswedstrijden tegen ploegen als Lierse tot een goed einde kunnen brengen. “We moeten snel de klik maken en de nederlaag tegen Rubin Kazan zo snel mogelijk uit ons systeem halen”, geeft Olafur Skúlason aan tegen Voetbalkrant.com.

Zulte Waregem lijkt – voor de zoveelste keer de afgelopen maanden – weer even tegen de touwen te hangen. Maar net dan komt het altijd sterk terug: “We hebben al eerder bewezen de klik te kunnen maken, dat moeten we nu ook doen.”

“Winnen van Lierse”

“Dus moeten we ons nu focussen op de competitie en de Beker van België. We zijn nog op twee fronten actief en moeten daar het beste van maken, te beginnen tegen Lierse. In die wedstrijd moeten we de focus 100% terugvinden en gewoon proberen winnen.”

Het Europese verhaal van Zulte Waregem is geschreven, dus wordt het programma van de fusieclub weer wat rustiger. Echt punten heeft het echter niet gekost: in competitiewedstrijden na een Europese match werd 19 op 27 gepakt, in weken zonder Europese match was dat 18 op 27.

Statistisch gezien ziet het er dus goed uit. “Dat geeft goede moed”, aldus Skúlason. “Maar het zijn maar statistieken, het belangrijkste is nu de focus op Lierse zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties