Kompany tegen Messi, Van Buyten tegen Vermaelen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
Kompany tegen Messi, Van Buyten tegen Vermaelen
Foto: © SC

De loting van de Champions League heeft een aantal kleppers opgeleverd. Zo moet uittredend kampioen Bayern München aan de bak tegen Arsenal. Ook voor de andere Belgen heeft de loting leuke duels in petto.

Zopas werd in Nyon geloot voor de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijden gaan door in de weken van 18-19 en 25-26 februari, de terugwedstrijden op 11-12 en 18-19 maart. De runners-up van de groepsfase moeten eerst thuis spelen.

Als klepper kwam Arsenal - geweldig op dreef in Engeland - tegen Bayern München uit de trommels. De uittredend kampioen in de Champions League heeft zo geen makkie voor de boeg. Het wordt ook een duel tussen Belgen: Thomas Vermaelen tegen Daniël Van Buyten.

Voor Vincent Kompany is er een prestigeduel tegen Barcelona, Zenit Sint-Petersburg moet het met Witsel en Lombaerts opnemen tegen uittredend finalist Borussia Dortmund. Atlético Madrid - met Alderweireld en Courtois - en de Chelseabelgen komen er misschien nog het beste vanaf, met een duel tegen respectievelijk AC Milan en Galatasaray.

De volledige loting:

Manchester City - FC Barcelona
Olympiakos - Manchester United
AC Milan - Atlético Madrid
Bayer Leverkusen - PSG
Galatasaray - Chelsea
Schalke 04 - Real Madrid
Zenit Sint-Petersburg - Borussia Dortmund
Arsenal - Bayern München

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties