Rome niet voorbij Milan

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Het duel tussen AS Roma en AC Milan kende maandagavond geen winnaar. In San Siro werd het 2-2, waardoor de Romeinen nu vijf punten achterstand hebben op koploper Juventus.

Na een klein kwartier opende Destro de score voor de bezoekers. Op aangeven van Strootman kon de vrijstaande international van dichtbij binnentikken. De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook dankzij een kopbal van Zapata. AS Roma kwam nog dicht bij de 1-2 voor de rust, maar Bonera redde de poging van Bradley op de lijn.

Kort na de pauze kwamen de Romeinen dan toch opnieuw op voorsprong. Doelman Gabriel, die aan de rust was ingevallen voor Abbiati, haalde Gervinho neer in het strafschopgebied en Strootman zette de penalty om. Totti viel nog in bij de bezoekers, maar ook hij kon zijn team niet naar de zege leiden. Het was integendeel AC Milan dat nog op gelijke hoogte kwam via Muntari. In blessuretijd kreeg Balotelli zelfs nog een uitstekende kans om zijn team nog de drie punten te bezorgen, maar hij besloot naast.