Talent dat ontdekt wil worden? Sljivo is de 'place to be'

Talent dat ontdekt wil worden? Sljivo is de 'place to be'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag start in Marche-en-Famenne de Sljivo Cup. Voor Vlamingen een onbekend toernooi, maar wel het grootste indoor voetbalevenement in Europa! In totaal komen in drie weken tijd maar liefst 460 ploegen afgezakt naar het toernooi. Met meer dan 5000 spelertjes!

Sljivo is naast een recreatief evenement ook een ware bron van jeugdtalent, wachtend om opgemerkt te worden. Talrijke profvoetballer zoals Zakaria Bakkali en Paul José Mpoku werden er voor het eerst opgemerkt. Die laatste is trouwens peter van het van het evenement, samen met Thomas Meunier die er ook nog in speelde.

Mpoku: "Sljivo is ongelooflijk"

"Sljivo is ongelooflijk", haalt Mpoku de superlatieven uit de kast. "Ik heb er me zo geamuseerd. Ik ben vorig jaar zelfs nog gaan helpen met alles op te zetten en af te breken. Weet je, ik zou zo graag nog eens meespelen, net als veel jongens bij Standard, maar dat is nu niet meer mogelijk. Als jeugdspeler van de Rouches mocht dat ook niet, maar ik ben toch eens gekomen", lacht de aanvaller. "Het leverde me een schorsing van drie speeldagen op, maar ik kon er nog mee leven omdat Sljivo zoiets leuk is."

Maar hoe zit het toernooi nu in elkaar? Dit jaar heeft het evenement er met ING en Volkswagen twee grote sponsors bij. De ploegen of individuele spelers kunnen zich HIER inschrijven. Op de site vindt u ook meer informatie over het toernooi, maar in het kort gaat het om wedstrijden die afgebakend zijn met panelen. "Naast techniek moet je dus ook over een goede fysiek beschikken, want de bal gaat quasi nooit buiten", beschrijft Mpoku. "Uit Sljivo zijn heel wat profvoetballers gekomen."

Jeugdspelers die ontdekt willen worden? Hier ben je aan het juiste adres

Het gaat er dus ook serieus aan toe. Naast het recreatieve gedeelte is er op 2 januarie een heuse 'detectiedag'. Een dag waarop scouts vanuit heel het land en ook het buitenland afzakken naar de provincie Luxemburg om er de grootste talenten van het land aan het werk te zien. De jongeren tussen 7 en 14 worden dan professioneel beoordeeld, krijgen gediplomeerde trainers ter beschikking en mogen hun kunstjes tonen aan de vele talentzoekers. Meer informatie over die dag vindt u HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties