Grote schoonmaak bij AA Gent: vier spelers niet mee op winterstage

Timothy Collard
Timothy Collard
| 47 reacties
Grote schoonmaak bij AA Gent: vier spelers niet mee op winterstage
Foto: © SC

Mircea Rednic wil grote schoonmaak houden in zijn spelerskern. De Roemeense oefenmeester gaf tijdens het persmoment van AA Gent aan dat verschillende spelers andere oorden mogen opzoeken in januari. Onder meer David Hubert en Carlos Diogo mogen weg.

Sander De Graeve in Gent

Rednic wil duidelijk toewerken naar een vaste kern en daarom wil de Roemeen in januari enkele spelers van de hand doen. Zo mogen David Hubert, Carlos Diogo, Rodgers Kola, Gonzalo Pirez en Frank Boeckx andere oorden opzoeken. Dat liet de coach van De Buffalo’s duidelijk verstaan.

"Ik kan niet rekenen op een speler met één been"

Rednic gaf ook wat meer toelichting in het geval van sommige spelers. Zo zou Diogo lang niet meer topfit zijn. “Hij sukkelt met zijn knieën en is eigenlijk niet meer geschikt om aan topsport te doen. Hij is op en top prof, maar ik kan niet rekenen op een speler met één been”, aldus de coach van De Buffalo’s, die ook liet weten dat de Uruguayaan niet meegaat op winterstage.

Ook het Gentse verhaal van David Hubert lijkt aan een snel einde toe te zijn. Opvallend, want Gent legde de middenvelder pas begin dit seizoen vast nadat het hem zes maanden had gehuurd van KRC Genk. Hubert mag niet mee op stage, maar mag wel nog blijven als hij geen nieuwe club vindt.

Ook geen plaats meer voor Pirez, Kola en Boeckx

Ook op Gonzalez Pirez rekent Gent niet meer. De Argentijn kon de verwachtingen nooit inlossen en aangezien bekend raakte dat Ante Puljic in januari de gelederen komt versterken, is Pirez ook overbodig geworden. Hij mag mee op stage, maar Gent zal een vertrek niet tegenhouden.

Tot slot neemt Rednic ook Frank Boeckx en Rodgers Kola niet mee op winterstage. De Roemeen heeft beide spelers niet meer nodig en ook zij vinden best een nieuwe werkgever tijdens de wintermercato.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties