Kouyate: "Als de coach me op de bank gezet had, was dat verdiend geweest"

Kouyate: "Als de coach me op de bank gezet had, was dat verdiend geweest"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De verdediging van Anderlecht heeft dit seizoen al veel onder vuur gelegen. Het duo Kouyate-Mbemba heeft echter serieuze progressie gemaakt sinds ze een koppel vormden. De Senegalees is de enige die mocht blijven staan ondanks ook een mindere periode.

Kouyate beseft zelf ook dat hij een mindere periode doormaakte. "Tuurlijk, ik besef dat maar al te goed", aldus de net 24-jarige verdediger. "Als de coach me op de bank gezet had, zou ik dat zeker begrepen hebben. Het zou verdiend geweest zijn! Maar de coach liet me staan en gaf me vertrouwen."

"Ik heb daarover met het bestuur en de coach gepraat. Ze hebben me gezegd van te blijven werken en dat doe ik ook, elke dag. Het is niet meer dat ik de Cheikhou van enkele jaren geleden ben. Ik heb meer verantwoordelijkheid en van mij worden grote matchen verwacht."

Het was daarentegen zijn maatje Bram Nuytinck die plaats moest ruimen voor Chancel Mbemba. "Bram blijft hard werken, want hij weet dat hij zijn plaats heeft in de ploeg. Maar ook Mbemba heeft die. Maar Anderlecht heeft ze allebei nodig. Je moet Bram nog niet afschrijven. Dat we in het begin domme goals tegenkregen, was ook niet enkel de schuld van de verdediging. Maar iedereen keek enkel naar ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties