Mertens hoopt op komst Rode Duivel

Koen Donvil
| 5 reacties
Mertens hoopt op komst Rode Duivel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Dries Mertens naar Napoli werd aanvankelijk op gemengd gejuich onthaald. Een half jaar later heeft Mertens zijn criticasters de mond gesnoerd. 'Driesje' is nog geen vaste titularis, maar is aardig op weg er één te worden.

Wie dacht dat Mertens zijn broek zou slijten op de Napolitaanse bank, komt bedrogen uit. De kleine flankaanvaller vergaarde al heel wat speelminuten, leverde enkele assists en scoorde al twee keer voor zijn club. In een interview met Sport/Voetbalmagazine vertelt Mertens meer over zijn droomtransfer.

"Benitez belde me persoonlijk op"

"Napoli beantwoordde als enige club aan al mijn criteria, ook omdat het Champions League speelde. Er was ook interesse van Russische ploegen, maar dat vond ik geen stap vooruit. Bovendien belde Benitez me persoonlijk op. Hij wou me echt. Dat speelde mee in mijn beslissing."

Mertens, die in 4 van de 6 CL-wedstrijden aan de aftrap kwam, vond het niet erg dat hij in het begin weinig speelde. "De trainer had me bij mijn aankomst al gezegd dat hij me langzaam ging brengen en me op die manier wou laten aanpassen aan het Italiaans voetbal. Ik heb me dus nooit zorgen gemaakt."

"Hoop op komst Vermaelen"

De voormalige PSV'er hoopt op de komst van collega-Rode Duivel Thomas Vermaelen. "Ik heb al vaak tegen Thomas gezegd dat hij voor Napoli moet kiezen. Benitez heeft bij mij al geïnformeerd naar hoe hij is. Maar Arsenal is natuurlijk ook een mooie club. Niet simpel om daar weg te geraken", besluit Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties