Mourinho en het ja/nee-verhaal van De Bruyne

Koen Donvil
| 13 reacties
Mourinho en het ja/nee-verhaal van De Bruyne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne mocht na een goede voorbereiding aan het seizoen beginnen van José Mourinho. Nadien zat de Rode Duivel meer in de tribune dan hem lief was. Als De Bruyne meer wil spelen, zal hij moeten verkassen naar een andere club. Of toch niet, José?

Door Koen Donvil

Het verhaal van Kevin De Bruyne bij Chelsea is er één met rare kronkels. Nadat hij persoonlijk een succesjaar kende bij Werder Bremen en de Rode Duivels, was iedereen benieuwd hoe hij het er vanaf zou brengen bij een echte topclub.

De Bruyne speelde veel in de voorbereiding, raakte even geblesseerd, maar kwam toch aan de aftrap in de openingswedstrijd van The Blues. Hij werd zelfs verkozen tot man van de match, maar verzeilde daarna toch op de bank om één week later opnieuw basisspeler te zijn in de match tegen Man United. Nadien kende 'de De Bruyne-soap' heel wat afleveringen. Voetbalkrant.com maakte voor u een samenvatting.

"Hier moet Kevin vechten voor een basisplaats" (midden september)

Midden september valt De Bruyne uit de gratie van zijn coach. Mourinho is vooral niet tevreden over de wedstrijd van De Bruyne een week eerder in en tegen Manchester United. "Hier is het anders dan bij Bremen of België. De concurrentie is veel groter. Als hij dit seizoen geen 20 wedstrijden speelt, is het omdat hij het niet verdient", is Mourinho streng voor onze landgenoot.

"Ik wil het niet hebben over spelers die niet spelen" (eind september)

Tijdens de persconferentie naar aanloop van de CL-wedstrijd tegen Steaua Boekarest krijgt Mourinho een vraag over De Bruyne. Mourinho wordt boos en zegt dat hij het niet wil hebben over spelers die niet spelen, waarop hij boos de perszaal verlaat. Een paar dagen voordien speelt The Kid een zwakke match in de League Cup tegen Tottenham, waarna hij 3 dagen moet meetrainen met de beloften.

"De Bruyne speelde een degelijke partij" (eind oktober)

In het League cup-duel tegen Arsenal mag De Bruyne nog eens 68 minuten meedoen van The Special One. Nadien was Mourinho best tevreden over de ex-Genkenaar. "De Bruyne speelde degelijk", zei hij. Het bleek echter niet voldoende om een nieuwe kans te krijgen. De Bruyne verkommert verder in de dugout of de tribune. Een uitleenbeurt of definitieve verkoop in januari dringt zich op.

"De Bruyne is als een zoon voor mij" (begin december)

Terwijl de (vooral Duitse) clubs in de wachtrij staan om De Bruyne te verleiden, verrast Mourinho vriend en vijand door zich positief uit te laten over De Bruyne. "Ik wil De Bruyne speelkansen gunnen. Hij werkt hard, stelt zich professioneel op en verdient het om te spelen. Ik voel me schuldig. Kevin is een goede speler en goede jongen. Hij is als een zoon voor mij." Met dat charme-offensief wil de ex-coach van Real Madrid de Rode Duivel toch in Londen houden en geïnteresseerde clubs afschrikken. Voor De Bruyne is er in de drukke decembermaand plots weer hoop.

"Jammer voor De Bruyne" (half december)

Het blijft helaas enkel bij woorden, want De Bruyne mag, behalve 10 minuten tegen Steaua Boekarest in de CL, enkel opdraven van bij het begin tegen Sunderland. De League cup-wedstrijd gaat na verlengingen met 2-1 verloren. Mourinho maalt er niet echt om. Toch laat hij zich uit over KDB. "Het is vooral jammer voor De Bruyne. Ik had graag met hem de halve finales en de finale gespeeld van deze beker."

De Bruyne was het laatste halfjaar een hot topic, zoveel is duidelijk. Mourinho liet gisteren weten niemand 'zomaar' te laten vertrekken. Ook De Bruyne niet. Aan interesse nochtans geen gebrek voor de vaardige middenvelder. Vooral Bayer Leverkusen en Atlético Madrid trekken hard aan de mouw van De Bruyne, voor wie het erg belangrijk is aan spelen toe te komen met het oog op het WK. Een nieuwe aflevering laat beslist niet lang op zich wachten...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties