Westerlo haalt opgelucht adem: transferverbod opgeheven

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Westerlo haalt opgelucht adem: transferverbod opgeheven
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

KVC Westerlo mag opgelucht ademhalen. Het transferverbod dat de club maandagavond werd opgelegd, is een dag later alweer opgeheven. Dat meldt de leider uit tweede klasse op zijn officiële webstek.

Maandagavond maakte de licentiecommissie van de voetbalbond bekend dat zes tweedeklassers niet voldeden aan de financiële eisen. Ze stonden bijvoorbeeld achter wat betreft lonen, belastingen, huur van het stadion, en nog andere zaken.

Tot ieders verrassing kreeg ook Westerlo, leider in tweede nationale, een transferverbod opgelegd. Westel reageerde kwaad en vol ongeloof en gaf aan dat er niets aan de hand was. Dinsdag legde het de nodige bewijzen voor en nu zal alles in het werk gesteld worden om het transferverbod ongedaan te maken.

Dispuut met Charleroi

De aanleiding voor het transferverbod dat Westerlo kreeg, is een dispuut met Sporting Charleroi. Het gaat meer bepaald om de verhuur van Harlem Gnohéré, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Westerlo. “De zaak is reeds zes maanden geleden aan de licentiecommissie voorgelegd. Er is een discussie met Sporting Charleroi over één maand huur voor Gnohéré, omdat de speler toen niet meer opdaagde”, klinkt het op de officiële webstek van Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties