Tien speeldagen schorsing voor Anelka?

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Tien speeldagen schorsing voor Anelka?
Foto: © SC

De storm rond de manier waarop Nicolas Anelka gisteren zijn eerste doelpunt vierde tegen West Ham is nog niet gaan liggen. De Franse spits zou zelfs een schorsing tot tien speeldagen riskeren omwille van het vermeend antisemitisch gebaar.

De aanvaller vierde zijn doelpunt met een ‘quenelle’, naar eigen zeggen als eerbetoon aan een bevriende Franse komiek. Gisteren kon u hier al de beelden bekijken van het gebaar. Anelka kon echter op weinig begrip rekenen. De Franse minister van sport noemde de actie van de voetballer ‘degoutant’.

Ook de Engelse voetbalbond zal de zaak verder onderzoeken. Op basis van de nieuwe reglementen die in mei werden ingevoerd om discriminatie tegen te gaan riskeert Anelka een schorsing van vijf speeldagen, zo meldt The Guardian. Als er verzwarende factoren zijn, kan die sanctie echter uitgebreid worden en als de UEFA er zich mee gaat moeien, kan er zelfs sprake zijn van een schorsing van tien speeldagen.

Opvallend genoeg is Anelka niet de eerste voetballer die het gebaar maakt. Ook Nasri en Sakho gingen hem voor, samen met de komiek Dieudonné. De vriend van Anelka staat in Frankrijk bekend omwille van zijn antisemitische denkbeelden.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties