Het rapport van de Belgen in de Bundesliga

Koen Donvil
| 13 reacties
Het rapport van de Belgen in de Bundesliga
Foto: © SC

2013 ligt net achter ons. Voetbalkrant.com maakt voor u een overzicht van de voetballende Belgen in het buitenland. Hoe brachten zij het er het voorbije jaar vanaf? Vandaag nemen we u mee naar de Duitse Bundesliga.

Door Koen Donvil

Daniel Van Buyten 9/10

Daniel Van Buyten is ondertussen al aan zijn achtste seizoen bezig bij Bayern München. De rijzige verdediger kreeg in het verleden vooral in eigen land dan wel bakken kritiek, in Duitsland dwingt Big Dan wel degelijk respect af. Ondertussen speelt hij ook onder Guardiola toch maar mooi zijn wedstrijden.

Toegegeven, Van Buyten is lang niet altijd basisspeler, maar in alle competities samen stond de Rode Duivel toch 13 keer aan de aftrap bij de beste club ter wereld en was hij amper op een fout te betrappen. Hij scoorde ook één keer in de monsterzege uit bij Werder Bremen (0-7). Op zijn 35 houdt de Waal zich dus nog steeds staande tussen de sterren van de Rekordmeister. Faut le faire.

Koen Casteels 5/10

Casteels dwong vorig seizoen een basisplaats af bij 1899 Hoffenheim. Ook dit seizoen startte hij als nummer 1 onder de lat bij de Duitse club. Casteels begon degelijk aan het seizoen, maar gaandeweg liet ook de derde doelman van de Duivels zich te veel betrappen op foutjes. Dat kostte hem uiteindelijk ook zijn plaats in doel, want de laatste drie weken zat de in Bonheiden geboren doelman op de bank.

De balans van Casteels is allerminst positief: in 13 competitiewedstrijden slikte de 21-jarige goalie 34 doelpunten. En wat meer is: hij wist niet één keer de nul te houden. Toch mogen we Casteels niet beladen met alle zonden van Israël, het dient gezegd dat de verdediging van Hoffenheim meer dan eens op flanellen benen stond te voetballen.

Filip Daems 6/10

Filip Daems slijt ondertussen zijn tiende seizoen bij Borussia Mönchengladbach. In tegenstelling tot de vorige jaren is de voormalig Lierse-speler geen titularis meer. Daems kwam slechts 5 keer aan de aftrap in de Bundesliga, al hield een heupblessure hem enkele weken aan de kant.

 Als de 35-jarige linksachter aan de aftrap verschijnt, draagt hij steevast de aanvoerdersband, speelt hij 90 minuten én is hij vaste strafschopnemer. Dat leverde de Belg één doelpunt op tegen Hannover 96. Het zal wellicht één van zijn laatste geweest zijn voor Gladbach, want in de zomer loopt zijn contract bij die Borussen af.

Sébastien Pocognoli 6/10

Pocognoli is bezig aan zijn tweede seizoen bij Hannover 96. De linksachter begon prima bij zijn club en was ook dit seizoen een vaste waarde bij de tweevoudige landskampioen. De laatste weken verloor de Rode Duivel zijn stek in het team. De laatste twee wedstrijden zat Pocognoli niet eens in de kern en werd hij zelfs gelinkt aan de Engelse teams West Ham en Aston Villa.

Met het oog op het WK is het voor Poco misschien beter andere oorden op te zoeken, tenzij de nieuwe coach wel vertrouwen heeft in onze landgenoot. De Turk Tayfun Korkut nam sinds deze week de fakkel over van de ontslagen Mirko Slomka. Heeft de nieuwe coach wel vertrouwen in Pocognoli?

Het lijstje van Belgen in de Bundesliga wordt in de terugronde wellicht uitgebreid van 4 naar 6. Junior Malanda is ondertussen naar Wolfsburg verkast en hij zou wel eens het gezelschap kunnen krijgen van Kevin De Bruyne. Al durft niemand zijn geld daarop te zetten…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties